Om POD&KONST

OM POD&KONST

POD&KONST är ett projekt där vi undersöker utvalda teman utifrån olika konstområden i podformat. En säsongsbaserad följetong som tar sig an ett specifikt tema ur flera olika infallsvinklar och genom olika uttryckssätt. Det är ett podverk som består av essäer, drama, musik, samtal och scenkonst.

POD&KONST består av Sara Bergsmark, Siri Jennefelt och Marlene Jonsson. Vi skapar podverket, projektleder och planerar allt innehåll ihop. Utöver det så skriver Sara essäer som hon läser in, Marlene skriver dramat som blir en följetong i varje säsong och Siri gör ljuddesign och musik. Varje säsong består av fem avsnitt där vi blandar alla uttrycksformer.

Säsong 1 har temat FEMALE REVENGE och säsong 2 GIRL POWER. Lyssna på avsnitten här.

 

Vi som gör POD&KONST är

 

Sara Bergsmark - skriver och läser in essäer i POD&KONST. Annars är hon scenkonstproducent utbildad på Stockholms dramatiska högskola och arbetar halvtid på MDT i Stockholm och frilansar på halvtid. Hon är också en del av Hybris scenkonstkollektiv som gör interaktiv scenkonst för barn. Sedan 2016 sitter hon i styrelsen för WISP, ett feministiskt nätverk för kvinnor och transpersoner inom scenkonsten.

 

Siri Jennefelt - gör ljuddesign i POD&KONST. Annars är hon ljuddesigner och musiker, med en kandidatexamen från Stockholms Dramatiska Högskola. Hon har sina rötter i EAM och konkret musik, men har även noisepop-projektet Saigon som hon släppt två skivor tillsammans med.

 

Marlene Jonsson - skriver drama i POD&KONST. Annars är hon dramatiker och skrev pjäsen "Our golden girl" som hade premiär på Dramalabbet våren 2013. Hösten 2015 avslutade hon utbildningen Att skriva dramatik på Biskop Arnö samt projektåret på Biskop Arnö där hon skrev sin ungdomspjäs "Dom bästa sluten är när någon dör". Hon är verksam i dramaturgiatet på Dramalabbet och har tidigare studerat bl.a. genusvetenskap.

 

 

 

 

Övriga medverkande

 

Louise Löwenberg är skådespelare och läser dramat i varje avsnitt, samt har gjort säsongsbilden till GIRL POWER.

Marlena Lampinen har gjort vår logga och säsongsbilden till FEMALE REVENGE. Se mer av vad Marlena gör här.